ТАРСКЕ ОРХИДЕЈЕ

Удружење Тарске орхидеје је пре свега настало у циљу очувања старих обичаја са ових простора и са простора планине Таре. Ово удружење се бави израдом одевних предмета плетењем и ткањем, израдом предмета ткањем, као и декупажом. Такође, вредне жене у овом удружењу се баве и израдом народне ношње. Удружење је непрофитабилно и финансира се продајом њихових производа.

Цела идеја је настала преко Форума жена који је покренуо обуку жена за ткање и декупаж. То је трајало одређени временски период, а након тога је једна мања група наставила даље, самостално. Данас, осим самосталних извора финансирања, „Тарске орхидеје“ помоћ добијају од локалне самоуправе, али и преко одређених пројеката.

ОЧУВАЊЕ СТАРИХ ЗАНАТА

Жеља за очувањем старих заната је оно што и даље вуче „Тарске орхидеје“ да очувају све од заборава и пренесу на нове генерације. Редовно се организују посете деце из школа, вртића, а из нашег Инфо центра им долазе и туристи.

Вама се нуди могућност да научите све ове технике, или неку од њих у овом одружењу. Сви полазници ће бити усмеравани од стране чланица како да направе неки предмет, који на крају могу понети са собом као успомену и дух овог краја.

Уколико желите ове производе можете и купити у њиховим просторијама или у Инфо центру.

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

ГДЕ СЕ НАЛАЗЕ И КОНТАКТ

ТАРСКЕ ОРХИДЕЈЕ

Удружење се налази у Светосавкој улици број 22., а то је зграда бившег „Комитета“.

Контакт телефони:
064 / 2668 – 258
063 / 628 – 223
060 / 58 – 65 – 395

КУЛТУРНО ИСТОРИЈСКЕ ЗНАМЕНИТОСТИ У БАЈИНОЈ БАШТИ