Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajednički praznik svih Srba, obeležava se 15. septembra, na godišnjicu proboja Solunskog fronta, na svim prostorima gde žive Srbi.

Država Srbija pokrenula je kampanju kojom se narod poziva da 15. septembra, povodom praznika, istakne i pozdravi zastavu. Cilj ja da se motivišu Srbi gde god oni živeli da toga dana na svoju kuću, zgradu, stan, istaknu našu trobojku.

Turistički informativni centar Bajina Bašta pripremio je brojne sadržaje kojima će se obeležiti ovaj nacionalni praznik, a 15. septembra će svim posetiocima biti deljeni specijalno pripremljeni pokloni povodom državnog praznika.

Pored više stotina suvenira Bajine Bašte i velikog broja proizvoda sa nacionalnim motivima povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u TIC Bajina Bašta napravili smo i  novi nacionalni kutak u kome su izloženi prozvodi sa motivom zastave i grba Srbije poput šolja, magneta, kačketa, majica i još mnogo toga.

Podsećamo da u Turističkom info centru i suvenirnici u Bajinoj Bašti možete kupiti i srpske državne zastave po veoma povoljnim cenama. Srpska državna trobojka dimenzija 90 h 150 cm je 290 dinara.

Ceo dan tokom 15. septembra u  TIC Bajina Bašta biće prikazivani sadržaji vezani za najznačajnije događaje iz srpske nacionalne istorije, a svim posetiocima će uz poklon biti objašnjavana i simbolika ovog praznika.