Бајина Башта је општина позната по бројним туристичким атракцијама од којих посебно занимљиве тачке представљају видиковци. Од овог августа поред надалеко чувене Бањске стене, Соколарице, Сјенича, Капије Подриња и других ово подринско место краси и нови уређен видиковац Зеленика.

Видиковац назван по имену које за Дрину Срби користе вековима налази се поред пута Перућац – Митровац и са њега се пружа један од најлепших погледа на Дрину, ХЕ „Бајина Башта“ и језеро Перућац. На каскадном платоу урађена је дрвена ограда и постављено шест наткривених објеката, модерно и функционално дизајнираних, са столицама, столовима и лежаљкама који посетиоцима пружају посебан угођај и уживање у изузетном погледу на овај део Подриња у Србији и Републици Српској.

Инвеститор изградње и опремања видиковца Зеленика је Национални парк Тара, а иницијатива за изградњу потекла je од Савета корисника НП Тара. Радове на видиковцу извела је Грађевинско-занатска радња III Д ГОЛУБ из Бајине Баште.

Пројекат за видиковац израдио је београдски Сиар Студио ДОО, а финансиран је од стране Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта.