Уколико планирате незабораван празнични одмор овог априла, идилична и беспрекорна очувана природа планине Таре и централног Подриње је сигурно прави избор. Посета бројним видиковцима, најатрактивнијим локалитетима са којих се ово подручје доживљава на посебан начин, богато културно-историјско наслеђе и широк спектар разних спортских активности у природи гарант су врло садржајног боравака.

Већи део смештајних капацитета за вaскршње празнике је већ попуњен. Цена приватног смештаја, непромењена у односу на претходни период, варира у односу на врсту смештајне јединице и локације на којој се налази. Дневни најам апартмана на Тари износи 45 евра док је за изнајмљивање луксузнијег смештаја потребно издвојити од 100 до 120 евра. Цене смештаја у хотелима ВУ „Тара“, изражене по особи на дневном нивоу, варирају од 5300 динара за смештај у породичним собама до 10.200 у мастер апартманима. Распон цена у осталим хотелима за услугу ноћења са доручком износи од 3400 до 5200 динара. У хотелу Цептер, у оквиру пролећног пакета за време распуста, цена аранжмана за четворочлану породицу износи 12.500 динара уз могућност неограниченог коришћења теретане и сауне.

Оно што ће свакако обележити пролећну сезону је званично отварање „Чаробног туристичког прстена“. Један од најатрактивнијих, од укупно четири најављена програма туристичке агенције „Таратурс“, заказан је за 15. април . Цена програма износи 4800 динара по особи и обухвата обједињену пловидбу бродом кањоном Дрине, вожњу Шарганском осмицом уз посету Вишеграду, Андрићграду, Мокрој Гори, Дрвенграду и манастиру „Добрун“. У Бајиној Башти је током васкршњих празника најављен и већи број концерата тако да ће у срцу Подриња бити забавних садржаја за свачији укус.