“Песимиста у свакој могућности види проблем. Оптимиста у сваком проблему види могућност.” – Kерол Барнет

Туристички информативни центар као саставни и један од најважнијих делова у систему Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта је годинама уназад био лоциран на адреси Кнеза Милана Обреновића 28 и представљао полазну тачка за велики број туриста који посећују дестинацију Тара Дрина Бајина Башта. Нажалост услед околности на које нисмо могли да утичемо принуђени смо да напустимо овај простор заједно са измештањем суседне градске галерије и Канцеларије за младе Бајина Башта. Добра вест је да захваљујући разумевању и помоћи „Електропривреде Србије“ имамо обезбеђен нови адекватан простор који већ припремамо са намером да наставимо да будемо један од најбољих српских инфо центара са константним повећањем броја посета туриста, обогаћивањем садржаја које представљамо туристима и ширењем асортимана промотивних материјала и сувенира.

Најзначајнији сегмент нашег ТИЦ Бајина Башта годинама је сувенирница која га сврстава у ред најбољих и најсадржајнијих туристичких инфо центара у Србији. Мерено у цифрама у просеку је годишње кроз ТИЦ Бајина Башта пролазило преко 15 000 уз изузетно велики број позива и упита за информације путем телефона, сајта, друштвених мрежа и апликација за комуникацију. Посебно важна чињеница је да је у претходним годинама ТИЦ Бајина Башта био добитник Трипадвајзер Сертификата за одличан квалитет (Certificate of Excellence) чиме је званично уврштен у 10% најбоље оцењених туристичких објеката у целом свету узимајући у обзир бројне параметре, првенствено оцене страних туриста, на основу којих се одређују објекти који заслужују ово престижно признање.

Туристички инфо центар био је и место одржавања великог броја манифестација, конференција, догађаја и других дешавања како из области туризма и културе тако и на услузи свим другим позитивним и промотивним активностима из овог краја. Од постојања Туристичког инфо центра њега су посетиле бројне познате личности из света уметности, спорта, културе, науке, забаве, велики број државних функционера као и сви директори Туристичке организације Србије у току свог манадата. Сувенирница у оквиру Инфо центра била је место где су своје радове и производе пласирали бројни бајинобаштански предузетници, занатлије, уметници и слично као и место где су се могле видети књиге о историји, традицији и култури овог краја.

Допринос развоју и афирмацији града је свакaко видљив, а посебно када коментари за квалитет долазе са стране и од стручне јавности која је више пута оцењивала да је инфо центар у Бајиној Башти један од најбољих у нашој земљи.

Локација инфо цента се мења тако да и досадашњи изgед и начин функционисања као резултат вишегодишњег рада и труда иде у историју, а пред нама је изазов да на новој локацији будемо још бољи. Оно што можемо да обећамо је да ћемо се потрудити да формирамо још лепши и успешнији инфо центар на понос свих Бајинобаштaна и радост и корист туриста и гостију наше општине и овог дела Србије.

Хвала на разумевању и очекујемо вас ускоро у Туристичком информативном центру и сувенирници Бајина Башта која ће се убудуће налазити у центру града, у улици Светосавска 24, преко пута ОШ „Рајак Павићевић“.