Project Description

BICIKLIZAM

Zbog svih svojih odlika ali i zbog veličine prostora koji obuhvata, Tara je kao stvorena za bavljenje jednom aktivnošću koja je u svetu već odavno poznata, a poslednjih godina i kod nas stiče sve veći broj poklonika. Reč je biciklizmu odnosno o cikloturizmu.

Kilometri asfaltnih i vrlo dobrih makadamskih puteva na Tari omogućavaju vožnju u svako doba godine bez obzira na vremenske uslove. Stotine šumskih staza i puteljaka obećavaju doživljaj za ljubitelje tišine, ali ni oni ambiciozni neće ostati uskraćeni: na raspolaganji im je izazov bezbrojnih tehnički i fizički veoma zahtevnih staza. Da bi se sve te pogodnosti stavile na raspolaganje svim ljubiteljima biciklizma , u NP Tara je urađena mreža obeleženih biciklističkih staza koje prolaze kroz najlepše delove Nacionalnog parka.

Sada svi oni koji su vrhunskoj kondiciji, ili oni koji više vole laganu i fizičke manje zahtevnu vožnju, ili oni koji po svojim afinitetima i mogućnostima spadaju između ove dve krajnosti- dakle svi oni koji žele da uživaju u čarima tarociklizma-mogu da upoznaju najbolje od Tare, da maksimalno uživaju i dugo po dobru pamte boravak na njoj.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

DA LI STE SPREMNI  ZA UZBUDLJIVU BICIKLISTIČKU TURU?

BICIKLIZAM NA TARI

Tara je kao stvorena za bavljenje biciklizmom, bilo da ste rekreativac ili profesionalac. Svi oni koji žele da uživaju u čarima biciklizma mogu da upoznaju najbolje od Tare, da maksimalno uživaju i dugo po dobru pamte boravak na njoj.

ŠTA JOŠ MOŽETE RADITI U BAJINOJ BAŠTI