БАЈНА ЗИМА

„Бајна зима“ назив је новогодишњег програма који се одржава на градском тргу у Бајиној Башти. У оквиру програма предвиђено је кићење јелке, сликање са Деда Mразом, подела пакетића за најмлађе посетиоце, наступ дечијег хора, аниматори, представе и разни други садржаји за наше најмлађе суграђане.

Посебно свечаној атмосфери празника допринеће и Новогодишњи базар. Све до 19. јануара, Бајинобаштани могу уживати у истом.

Излагачи су сеоска домаћинства, занатске радње и удружења грађана, па ће се на тезгама пронаћи производи домаће радиности, бомбоне, разне рукотворине, пригодни поклони за божићне и новогодишње празнике, квалитетан мед, као и слатка и џемови.

Као наставак манифестације „Бајна зима“, туристичка организација „Тара-Дрина“ у сарадњи са Црквеном општином Бајина Башта и под покровитељством Општине Бајина Башта, организује манифестацију „ББ Божићно сеоце“. Циљ манифестације је да се православни празници који се славе у наредном периоду обележе у свечаној атомосфери и да се кроз пригодан програм и поставке дух божићних празника шири целом општином.

Приликом отварања манифестације представља се поставка „Витлејемска пећина“. Макета је направљена тако да приказује пећину у месту Витлејему у Јудеји у време рођења Исуса Христоса. Уз представу Витлејемске пећине организовано је и пуштање духовних песама како би се употпунио празнични амбијент.

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

ПРОВЕДИТЕ ПРАЗНИКЕ У БАЈИНОЈ БАШТИ

БАЈНА ЗИМА

Рођење Господа Исуса Христа – Божић је један од најлепших празника јер се овим великим црквеним празником, према обилном благовољењу Божијем, прославља историјски догађај Оваплоћења Живог Бога, додир небеса и земље, сусрет Творца и творевине. „Божићно сеоце“ је начин да Бајина Башта још свечаније обележи овај велики православни празник.

„Божићно сеоце“ ће трајати све до Богојављења, а до тад ће на градском тргу бити и продајне кућице са изложеним сувенирима и производима домаће радиности.

МАНИФЕСТАЦИЈЕ У БАЈИНОЈ БАШТИ