Туристичка организација Ниш, под покровитељством Града Ниша, организује 24. Међународни сајам туризма у периоду од 30. марта до 1. априла. Међународни сајам туризма у Нишу је место које већ дуги низ година окупља на једном месту све актере туристичке привреде из Ниша, Србије али и из целог региона Балкана.

Фото: Туристичка организација Ниш

Туристичка организација „Тара – Дрина“ Бајина Башта ће ове године у Нишу представити широку палету туристичке понуде срца Подриња на штанду у хали „Чаир“. „Престоница ћирилице“ своје промотивне материјале и понуду туристичких субјеката из Бајине Баште представља у оквиру обједињеног наступа Туристичке организације регија Западна Србија.

У оквиру Међународног сајма туризма одржаће се и конференција на тему конгресног туризма, B2B састанци са представницима туристичког сектора, као и едукативна студијска посета. Како наводе организатори сајма идеја је да се на једном месту окупи и повеже туристичка понуда балканских дестинација, са потражњом од стране европских и балканских туроператора и да Ниш током Међународног сајма туризма постане место које ће спајати Исток и Запад.