После учешћа на 43. Међународном сајму туризма у Београду, Туристичка организација „Тара-Дрина“ Бајина Башта наставила је са промоцијом туристичких потенцијала града на Дрини и у Бањалуци. У највећем граду Републике Српске имали смо веома успешан наступ на 2. Међународном сајму туризма „Бањалука 2022“ који је завршен 10. априла.

Велики број посетилаца интересовао се за понуду дестинације Тара Дрина Бајина Башта, за активан одмор као и за манифестације које нас очекују у наредном периоду попут Дринске регате, Ћириличне баштине и Трибалиона. Поред интересовања посетилаца гости штанда Бајине Баште били су и Сузана Гашић, министрка трговине и туризма Републике Српске и Сташа Кошарац, министар спољне трговине Босне и Херцеговине. Штанд ТО „Тара-Дрина“ посетио је и конзул Србије у Бањалуци као и директори туристичких организација Србије и Српске.

Министарка туризма РС, министар спољне трговине БиХ, директор Туристичке организације РС и српски конзул у Бањалуци у разговору са директором ТО Тара-Дрина Миланом Ђурићем

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић посетио је штанд Бајине Баште и изнео низ похвала на рачун туристичке понуде Бајине Баште. У срдачном разговору Станивуковић се распитивао о датумима одржавања манифестација у нашем граду посебно се интересујући за Ћириличну баштину и Трибалион. Он је најавио и поновни долазак у Бајину Башту.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и заменик директора ТО „Тара-Дрина“ Синиша Спасојевић

У више наврата гост штанда Бајине Баште био је и градоначелник општине Будва Марко Бато Царевић са којим смо у пријатељском разговору разменили информације и представили понуду наше општине.

Председник општине Будва на штанду Бајине Баште

Резултат Сајма у Бањалуци су и договорене нове промоције као и учвршћивање сарадње са другим локалним туристичким организацијама које су узеле учешће на истом.

Туристичка организација „Тара-Дрина“ представила се у Бањалуци уз још седамдесетак сличних установа из држава у окружењу – Србије, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Словеније и Турске.