Дан српског јединства, слободе и националне заставе, заједнички празник свих Срба, обележава се 15. септембра, на годишњицу пробоја Солунског фронта, на свим просторима где живе Срби.

Држава Србија покренула је кампању којом се народ позива да 15. септембра, поводом празника, истакне и поздрави заставу. Циљ ја да се мотивишу Срби где год они живели да тога дана на своју кућу, зграду, стан, истакну нашу тробојку.

Туристички информативни центар Бајина Башта припремио је бројне садржаје којима ће се обележити овај национални празник, а 15. септембра ће свим посетиоцима бити дељени специјално припремљени поклони поводом државног празника.

Поред више стотина сувенира Бајине Баште и великог броја производа са националним мотивима поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе у ТИЦ Бајина Башта направили смо и  нови национални кутак у коме су изложени прозводи са мотивом заставе и грба Србије попут шоља, магнета, качкета, мајица и још много тога.

Подсећамо да у Туристичком инфо центру и сувенирници у Бајиној Башти можете купити и српске државне заставе по веома повољним ценама. Српска државна тробојка димензија 90 х 150 cm је 290 динара.

Цео дан током 15. септембра у  ТИЦ Бајина Башта биће приказивани садржаји везани за најзначајније догађаје из српске националне историје, а свим посетиоцима ће уз поклон бити објашњавана и симболика овог празника.