Туристичка организација „Тара-Дрина“ у сарадњи са Установом „Култура“ и Националним парком Тара у уторак, 14. новембра, са почетком од 18 часова, у Центру за посетиоце НП Тара, организује предавање „Српска прича“ – осврт на српску историју XX века историчара др Немања Девића.

Немања Девић је истраживач-сарадник у Институту за савремену историју, докторирао је изучавајући историју српског народа у Другом светском рату. Објавио је више од 20 научних радова у којима је уложио огроман труд у борби против историјских фалсификата и наметнутих наратива.
Девић је и аутор изложбе „Јунаштвом у славу, српски војник у Првом балканском рату“, која је током 2012. и 2013. године била постављена у више градова, као и у Великој галерији Дома војске у Београду. Сарађивао је на изложби „У име народа, репресија у Србији 1944–1953“, аутора Срђана Цветковића, која је била постављена у Историјском музеју Србије 2013. године, а касније је премештана широм земље.
У склопу предавања Девић ће промовисати своју књигу „Српска прича“, а уводну реч одржаће Жељко Марковић, директор регионалног Историјског архива из Ужица.
Предавање и промоције књиге се одржавају у склопу обележавања државног празника чији званични назив је „Дан примирја у Првом светском рату“ и који се празнује сваког 11. новембра.