Поводом обележавања Дана државности Србије на Сретење 15. фебруара, Туристичка организација „Тара-Дрина“ и Општина Бајина Башта организују концерт познатог рок певача и некадашњег члана рок група „Дивље јагоде“ и „Бијело дугме“. Концерт ће се одржати на градском тргу са почетком у 20 часова.

Туристичка организација „Тара-Дрина“ низ година свечано обележава Дан државности Србије, а ово је први пут да ће се једним великим концертом обележити овај важан национални празник. Поред бесплатног концерта за све суграђане и госте Бајине Баште током празничних дана у Туристичком инфо центру биће припремљен пригодан програм са поделом поклона посетиоцима.

Дан државности се прославља у знак сећања на 15. фебруар 1804. године када је у Орашцу подигнут Први српски устанак који је означио почетак Српске револуције и стварања модерне српске државе. На исти дан 1835. године је у Крагујевцу проглашен први Устав савремене српске државе који је био један од најдемократскијих устава тог времена. Сретење на овај начин спаја две веома значајна пола развоја код Срба, једна је борбена и жртвовање за ослобођење, а друга је демократска и тежња за изградњом институција и правном заштитом најважнијих човекових слобода. Дан државности Србије празнује се два дана 15. и 16. фебруара.

Ален Исламовић је један од најпознатијих рок певача с ових простора, који је отпевао неке од највећих хитова Дивљих јагода и Бијелог дугмета, а од 1989. године гради соло каријеру.