Друго издање „Wild Bear MTB“ етапне трке одржано је за викенд од 07-10. септембра 2023. године, на теренима Националног парка Тара. Након три дана надметања на стазама укупне дужине од 148 км у изузетно јакој конкуренцији из 8 земаља из региона и шире, победу у генералном пласману однео је тим „Granfondo villa Frežana“ из Словеније у саставу Сикошек-Билић, док је друго место припало њиховим сународницима, тиму „Granfondo Semič boys“ у саставу Сајко и Бановец, а треће место је освојио тим „Visit Kvarner“ у саставу Марин Дековић и Марко Фржоп из Хрватске.

„Wild Bear MTB“ стejџ трка, представља међународну тродневну бициклистичку манифестацију, која окупља најбоље возаче МТB бицикли из региона и шире. Возачи током три дана надметања, пређу 148 км специјално припремљених и обележених шумских стаза и макадамских путева, а савладају висинску разлику преко 4000м.

Судећи по утисцима окупљених учесника друго издање „Wild Bear MTB“ трке превазишло је сва очекивања такмичара. Временски услови су били идеални за МТB вожњу, јаку конкуренцију чинили су државни шампиони неколико земаља у региону, али и многобројни учесници са великим искуством на светски познатим стејџ тркама. Све ово допринело је да тродневно тркање на теренима националног парка Тара буде у рангу врхунских светских догађаја.

Тимови су осим могућности да се провозају живописним пределима Таре и истраже скривене кутке нетакнуте природе Националног парка, уживали у локалној кухињи и гостопримству, као и бројним туристичким локалитетима, којима Тара обилује. Овакве манифестације доприносе значаном повећању прихода од туристичке посете из целог региона, али и у доброј мери раде на промоцији Националног парка Таре и околине.

Треће издање Њилд Беар МТБ 2024 заказано је други викенд септембра наредне године.

„Wild Bear MTB“ трку организује СУ На све стране, надалеко познато љубитељима трчања и планинског бициклизма по манифестацијама Три стране Копаоника и Траил раце Копаоник.