Данас је у Медиа центру у Подгорици представљена понуда Туристичке организације регије Западна Србија у оквиру које су презентовани туристички потенцијале дестинације Тара Дрина Бајина Башта и најављена предстојећа 28. Дринска регата.

 

Туристичке потенцијале општине Бајина Башта представио је директор ТО „Тара-Дрина“ Милан Ђурић, који је нагласио изузетне природне лепоте али и навео бројне активности у природи које је могуће упражњавати у овом делу Србије. Он је представио програм 28. Дринске регате и позвао госте из Црне Горе да посете Бајину Башту и западну Србију.

 

Новинарима се испред Туристичке организације регије Западна Србија обратио Синиша Спасојевић који је представио најзначајније туристичке карактеристике ове регије, набројао скорашње значајне инвестиције у инфраструктуру за активан одмор и навео да је уз бројне садржаје и изузетно културно-историјско благо гостопримство оно што највише краси овај део Србије.

 

Новинарима су се овом приликом обратили и представници туристичких организација Златибор, Ужице, Пријепоље, Гуча и Пожега.

 

Промоција у Црној Гори је затим настављена представљањем регије у старом граду у Будви уз поделу промо материјала и наступ трубача из Гуче, а затим је караван ТО Западна Србија промоцију завршавио презентацијом у Игалу и гостовањем у емисијама медија у приморју.

Промоције које су одржане у Будви и Игалу биле су веома запажене и добро посећене. За туристичку понуду дестинације Тара Дрина Бајина Башта и за манифестацију Дринска регата били су заинтересовани како мештани ових приморских градова, тако и бројни туристи који на приморју проводе свој одмор. Промоције на трговима у Будви и Херцег Новом употпуњене су наступом трубачког оркестра који је пренео аутентичне звуке Западне Србије на црногорско приморје.