Општина Бајина Башта и Tуристичка организација „Тара-Дрина“ већ четврт века организују Дринску регату која је највећа манифестација на води у овом делу Европе и једна од најзначајнијих туристичких манифестација у Србији. Овогодишња 26. Дринска регата одржаће се од 17. до 21. јула а велики спуст Дрином је у суботу, 20. јула.

Као и ранијих година велики део садржаја манифестације су концерти који се одржавају у центру Бајине Баште и на излетишту Рача. Како за Дрина Инфо каже Дејан Млађеновић, директор Туристичке организације „Тара-Дрина“, отварање манифестације ће бити у среду када ће концерт у граду одржати Сања Илић и група Балканика.

Како је већ уобичајено, четвртак је везан за Перућац и такмичење у припремању рибље чорбе уз музички програм поред најкраће реке у Европи – реке Године. У петак ће на излетишту Рача, поред реке Дрине, бити одржан велики концерт Лепе Брене док су у суботу на истом месту концерти групе Одговор из Чачка, Марије Шерифовић и групе Рибља чорба.

Све дане трајања Дринске регате на тргу и главној улици у Бајиној Башти одржаваће се Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракија уз бројне садржаје за забаву као и велики број активности за најмлађе посетиоце манифестације.

Оно што посебно наглашава директор ТО „Тара-Дрина“ је изузетан акценат на безбедности свих учесника манифестације. Туристичка организација је предузела опсежне мере како би безбедност на води била на максималном нивоу а позивамо све учеснике да се придржавају правила са којима ћемо упознати све посетиоце. Правила су истакнута на нашем сајту и друштвеним мрежама а биће и на билбордима, постерима и флајерима Дринске регате – наглашава Млађеновић.

За разлику од претходних година овај пут неће бити наплате котизација за учеснике спуста на Дринској регати али ће сва пловила добити налепнице за чамце са бројевима, правилнике пловидбе и џакове за одлагање смећа.