Највећа манифестација на води, Дринска регата, одржаће се по 29. пут у Бајиној Башти од 19.07. – 23.07.2023. године. Дринска регата је најстарија и најмасовнија манифестација на реци Дрини која се више од четврт века организује у Бајиној Башти. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима, а Бајина Башта у време Дринске регате је једино место где се још увек могу видети велики сплавови као они који су претходних векова јездили реком Дрином. Овај јединствени карневал на води уз велики број других разноврсних садржаја представља једну од највећих туристичких манифестација у Србији и највећи догађај на води у овом делу Европе.

Већ од среде 19. јула велики број учесника Сајма сувенира, меда, ракије и домаћих производа изложиће своје производе на главном шеталишту градића у Подрињу. Такође, у вечерњим сатима на градском тргу предвиђен је и програм за најмлађе.

У наредним данима манифестације очекује нас у четвртак 20.07. традиционално такмичење у припремању рибље чорбе поред реке врело у Перућцу.

У петак 21.07. програм се наставља на излетишту Рача где нас очекују одлични концерти Пеђе Јовановића и Саше Матића.

Субота 22.07. као и свих ранијих година предвиђена је за велики спуст реком Дрином од Перућца до Рогачице. Највећи карневал на води стартује у 11 часова испод бране ХЕ „Бајина Башта“ у Перућцу али је због великих гужви препоручљиво знатно раније кренути на старт регате. Субота увече и излетиште Рача резервисана је за МОСТ фест и наступе бендова Невернe бебe и Ван Гог.

Очекује се да ће на манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца а поред наведних дешавања у пет дана 29. Дринске регате очекују вас и бројни други садржаји у вароши у подножју планине Таре.