Највећа манифестација на води, Дринска регата, одржаће се по 28. пут у Бајиној Башти од 20.07 – 24.07.2022 године. Дринска регата је најстарија и најмасовнија манифестација на реци Дрини која се више од четврт века организује у Бајиној Башти. Прва Дринска регата је одржана јула 1994. године и од тада се сваке треће седмице у јулу одвија ова манифестација. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима. Овај јединствени карневал на води уз велики број других разноврсних садржаја представља једну од највећих туристичких манифестација у Србији и највећи догађај на води у овом делу Европе.

Већ од среде 20. јула од раних јутарњих часова велики број учесника Сајма сувенира, меда, ракије и домаћих производа изложиће своје производе на главном шеталишту градића у Подрињу.
У наредним данима манифестације очекује нас у четвртак 21.07 традиционално такмичење у припремању рибље чорбе поред реке врело у Перућцу као и програм за најмлађе који се одржава на градском тргу све дане трајања манифестације.

У петак 22.07 програм се наставља Oсмим скупом „Буба клуба Србије“ у коме је предвиђен камп, радионице као и дефиле на главној улици, док нас у вечерњим часовима на излетишту Рача очекују велики концерти Аце Лукаса и Жељка Васића.

Субота 23.07 као и свих ранијих година предвиђена је за велики спуст реком Дрином од Перућца до Рогачице. Субота увече и излетиште Рача резервисана је за наступе Рибље Чорбе и Партибрејкерса.

Очекује се да ће на манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца а поред наведних дешавања у пет дана 28. Дринске регате очекују вас и бројни други садржаји у вароши у подножју планине Таре.

Комплетан програм манифестације 28. Дринска регата:

ПРВИ ДАН – среда, 20. јул

18.00 – Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракије.

ДРУГИ ДАН – четвртак, 21. јул

16:00 – Такмичење у припремању рибље чорбе поред реке Врело у Перућцу.

18:00 – Дечији програм – Аниматор и бенд за децу „Лилихип Лилихоп“ – Градски трг

ТРЕЋИ ДАН – петак, 22. јул

22-24.07 – Осми скуп „Буба клуба Србије“ – Камп, дефиле, радионице, екскурзија

18:00 – Дечији програм – Квартет „Мозаик“ и Кловнови Пуцко и Рене – Градски трг

Концерт на излетишту Рача:
21:00 – концерт Жељка Васића
23:00 – концерт Аце Лукаса


ЧЕТВРТИ ДАН – субота 23. јул

До 10.30 Евидентирање пловила и учесника и спуштање пловила

11.00 – 28. Дринска регата, забавно рекреативни спуст од Перућца до Рогачице

18:00 – Дечији програм – Мађионичар Игор и Аниматори – Градски трг

Музички фестивал МОСТ Фест:
21:00 – Рибља Чорба
23:00 – Партибрејкерси

Од 20. до 24. јула на главној улици одржава се Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракије.