Туристичка организација „Тара-Дрина“ Бајина Башта представила је нови логотип и визуелни идентитет. У години када обележава две деценије од оснивања установе нови знак организације је урађен у складу са савременим тенденицијама у туризму уз наглашавање препознатљивих симбола дестинације Тара Дрина Бајина Башта. Ауторке новог визуелног идентитета су Милица Милосављевић и Бојана Ристић које као тим делују на пољу дизајна у најширем смислу.


– Желеле смо да направимо снажан лого који на савремен начин презентује и увезује богато културно-историјско наслеђе и јединствену природу овог краја. Обе смо одрасле у Бајиној Башти и стално јој се враћамо тако да смо овом пројекту приступиле са посебним ентузијазмом и задовољством. – кажу ауторке.


Циљ нам је био да добијемо знак како наше установе тако и решење које ће симболично представљати целу туристичку дестинацију Тара Дрина Бајина Башта и бити коришћено за промоцију у том смислу. Лого прати модерне дигиталне токове и апликативан је за коришћење у маркетиншке сврхе почев од класичних промо материјала преко сувенира и промотивних производа па до онлајн промоције. На новом знаку јасно су препознатљиве неке од кључних тачки наше општине попут манастира Раче, кућице на Дрини, Бањске стене на Тари и реке Дрине. – наводе из ТО „Тара-Дрина“.

Поред промене знака установе током ове године представили смо и нови туристички слоган „Бајина Башта срце Подриња“ који ћемо у наредном периоду користити поред већ чувеног „Тара – Дрина – Бајина Башта“ . Желели смо да и на овај начин нагласимо наш положај у једном изузетно лепом региону као што је Подриње. – објашњавају из бајинобаштанске туристичке организације.


Промена визуелног идентитета ТО „Тара-Дрина“ односи се како на израду новог логотипа тако и на редизајн свих промотивних материјала и добар је основ за још снажнију промоцију туризма Бајине Баште.