Tрадиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“ у Бајиној Башти одржаће се у недељу, 19. јануара са почетком у 12 часова на језеру Перућац. Пливаће се 33 метра у част и спомен на године живота Исуса Христа на земљи до васкрснућа.

Организатори „Богојављенског пливања за Часни крст“ су Туристичка организација „Тара – Дрина“ и Црквена општина Бајина Башта.

Пријављивање за учешће на пливању се врши у Туристичком инфо центру Бајина Башта до суботе, 18. јануара. Обавезан лекарски преглед свих такмичара ће се одржати у Дому здравља „Евелина Хаверфилд“ у Бајиној Башти у недељу у 10 часова.

Туристичка организација „Тара-Дрина“ припремила је за све учеснике пливања медаље и захвалнице, а победнику пливања и носиоцу Богојављенског крста ће поред тога припасти и златник, пехар и пригодни поклони. Црквена општина Бајина Башта за све пливаче је на поклон припремила иконе.

За све посетиоце манифестације ће бити обезбеђено кувано вино. Организатори позивају суграђане и госте Бајине Баште да присуствују овој традиционалној манифестацији и да заједно подрже пливаче за Часни крст на језеру Перућац.