Најбољи светски тенисер  и најбољи српски спортиста свих времена Новак Ђоковић са породицом је претходне недеље био на одомору  у Бајиној Башти и уживао у чарима дестинације Тара Дрина Бајина Башта.

По окончању тениске сезоне Ђоковић је искористио неколико дана одмора да истражи Тару и да се упозна се лепотама овог дела Подриња. Поред обиласка како оних популарних и тако и оних скривених и мање познатих локалитета Ђоковићи су упознали и тарска села и дружећи се са локалним становништвом.

Фото извор: Инстаграм налог djokernole

У својим објавама на друштвеним мрежама Новак је истакао лепоту Србије и Таре и открио да је име њихове ћерке делимично инспирисано овом планином.

„Колико само лепоте и богатства нуди наша Србија. Тара је дивља планина која скрива своје тајне све док не дођете до ње и покажете јој велико дивљење. Језера Перућац и Заовине, историјска река Дрина која моћно тече и очарава сваког ко је угледа. Захвални смо на заједничком, породичном времену и радујемо се даљем истраживању бисера наше дивне земље“ писало је у једном од његових постова.

Фото извор: Инстаграм налог djokernole

Његова супруга Јелена такође није скривала одушевљење овим крајем и уз прелепе фотографије забележене на Тари и поред Дрине написала је „Благо оном који уме шумор шуме да разуме“ и „Овде нико не може бити тужан“.