Tрадиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“ у Бајиној Башти одржано је данас на језеру Перућац. Осамнаест пливача је узело учешће у овој духовној манифестацији, а звање носиоца Богојављенског крста као најбржи пливач освојио је Марко Бајић.

Организатори „Богојављенског пливања за Часни крст“ били су Туристичка организација „Тара-Дрина“ и Црквена општина Бајина Башта.

Пре пливања свештеници из Бајине Баште одржали су молитву и дали благослов учесницима „Богојављенског пливања“. Црквена општина Бајина Башта је за све пливаче припремила пригодне иконе за поклон.

Уз иконе чији дародавац је Црквена општина Бајина Башта све поклоне је обезбедила Туристичка организација „Тара-Дрина“. Победнику пливања, носиоцу Богојављенског крста, припао је златник, пехар, медаља, икона и пригодан поклон. Сви учесници у пливању добили су иконе, медаље, захвалнице и пригодне поклоне од стране ТО „Тара-Дрина“

Више стотина посетилаца посматрало је пливање на Перућцу и имало прилику да ужива у куваном вину које су припремили организатори