Традиционални, девети по реду Сабор ловаца на Тари организује се ове године у недељу 17.09.2023. године у простору расадника Националног парка Тара на Калуђерским барама.

Организатори манифестације ове године су Општина Бајина Башта и град Ужице, Туристичка организација „Тара-Дрина“ и ловачка удружења „Соко“ из Бајине Баште и „Ужице“ из Ужица, Ловачки савез Србије, Ловачки савез западне Србије, Национални парк Тара и ЈКП „12. септембар“ из Бајине Баште.

И ове године одржаће се лов на дивљу свињу и такмичење у ловном стрељаштву у дисциплинама летеће мете и фиксна мета. Истога дана заказан је за посетиоце најзанимљивији део Сабора а то је такмичење у припреми ловачког гулаша. Најављено је учешће бројних екипа из Србије и региона као и великог броја ловачких удружења чији чланови ће се такмичити на Сабору. Такмичења у стрељаштву као и у кувању ловачког гулаша почињу од 10 часова.

За најбоље учеснике Сабора предвиђене су бројне награде међу којима су и одстрел дивокозе, одстреј јелена, одстрел срндаћа, викенд за две особе на Тари и Златибору као и бројне робне награде.

Пријава екипа за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је у Туристичком инфо центру у Бајиној Башти или на телефон 031/866-903 до 15.09.2023.. Котизација за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је 2000 динара по екипи а свака пријављена екипа добија од организатора по два килограма меса и дрва за припремање гулаша.