Десето издање Башта Феста, интернационалног фестивала кратког играног филма у Бајиној Башти, биће одржано од 29. јуна до 2. јула 2023. године.

Ова манифестација, коју су основали глумци Јован Јелисавчић и Маја Шуша, уско је оријентисана на заједнички рад редитеља и глумаца, а фокус на квалитетним глумачким интерпретацијама има велики утицај на позитивно позиционирање Башта Феста међу интернационалним фестивалима краткометражног филма.

Башта Фест, који слави кратки филм и младе филмске ауторе, прославља свој први велики јубилеј – десето издање. Башта Фест је прошле године, заједно са партнерима из регионалних земаља, Дрим Схорт Филм Фестивал (Струга, Северна Македонија) и Сеанема Филм Фестивал (Улцињ, Црна Гора) основао БАЛKАН СХОРТ ФИЛМ НЕТWОРK, Балканску мрежу кратког филма за едукацију младих филмских аутора, као и промоцију кратког филма у региону.

Башта Фест је од изузетног значаја за децентрализацију културе, будући да је усмерио разнолик филмски, музички, едукативни и пратећи програм на ову предивну регију. Идеја је од самог почетка била да се невероватна природа Бајине Баште и околине отвори за што већи број посетилаца, а овај фестивал је постао културна оаза која пре свега промовише младе домаће и интернационалне ауторе, стављајући акценат на кратке филмове са аутентичним глумачким остварењима. Програм Башта Феста се одржава на отвореном и бесплатан је за посетиоце.