У циљу промоције ћирилице и српског језика и писма манифестација Ћирилична баштина организује фото-конкурс „Ћирилица увек са мном“.

Идеја је да се на креативан начин кроз фотографију афирмише ћирилица, лепота нашег језика и писма али и потреба за сталним коришћењем ћирилице.

Организатори позивају учеснике да пусте машти на вољу, користе и фотографишу ћирилицу и шаљу лепе слике на конкурс.

Правила конкурса:

  1. Фотографије које учесници шаљу морају бити ауторске;
  2. Један аутор може доставити највише три фотографије;
  3. Фотографије морају бити у дигиталној форми у JPEG формату и морају бити високог квалитета. Слика којом се конкурише мора да буде минимум 3 MB. Аутори морају имати и необрађену, сирову верзију фотографије коју су послали како би могли да је доставе на упит организатора, уколико се укаже потреба за тим;
  4. Аутори су лично одговорни за приказани мотив на фотографији и за евентуална кршења ауторских права;
  5.  Аутори фотографија уступају права на коришћење свих објављених фотографија у оквиру конкурса у промотивне сврхе у било којем облику или медију. При оваквом коришћењу организатори се ослобађају од било каквих потраживања од стране аутора фотографије на конкурсу;
  6. Организатори задржавају право да прихвате или одбију фотографију на основу тога да ли она одговара циљевима конкурса и задатим критеријумима и условима, без пружања било каквог даљег образложења или обавештења учеснику који је доставио слику;
  7. Фотографије не смеју да садрже ознаке, потпис, иницијале, оквире, бордуре, логотипе или било коју другу референцу коју је учесник сам додао;
  8. Фотографије се могу достављати од 2. до 12. маја 2021. године. Слике послате након наведеног рока неће бити узете у разматрање;
  9. Организатор може променити било које од правила конкурса, без претходног обавештавања корисника. Измена правила мора бити јавно доступна на званичној ФБ страници Ћириличне баштине.

Фотографију са пријавом потребно је послати на е-пошту: cirilicnabastina@gmail.com са назнаком за фото-конкурс.

Молимо вас, прочитајте детаље о одрицању од одговорности пре слања фотографија:

Овим потврђујем да фотографија коју пријављујем на конкурс „Ћирилица увек са мном“, који организује Ћирилична баштина, јесте моје оригинално дело и да нико не полаже ауторска права на њега те да ако полаже, да сам ја њихов једини носилац. Ову фотографију прилажем као израз сопствене креативности и разумем да ће она бити објављена као моје оригинално дело. Разумем да ће моја пријава бити предмет разматрања пре него буде прихваћена на конкурсу.

Све пријаве треба да укључују следеће податке:

Име и презиме аутора и године старости;

Назив фотографије;

Опис фотографије (до 50 речи);

Контакт податке аутора (број телефона, е-пошта, адреса, град и држава).

На фото-конкурсу ће се прихватати само пријаве достављене на ћирилици.

Избор најбољих фотографија вршиће се гласањем на друштвеној мрежи Фејсбук и оцењивањем од стране стручног жирија.

Гласање од стране публике ће бити организовано на званичној ФБ страници Ћириличне баштине по принципу ЈЕДНО СВИЂАЊЕ НА ФОТОГРАФИЈИ = ЈЕДАН ГЛАС.

Сви пристигли радови ће 13. маја бити објављени у заједничком албуму на страници Ћириличне баштине, а затим ће почети гласање за најбоље фотографије. Гласање се завршава 19. маја у 19 часова и тада ће бити направљен пресек свиђања на фотографијама – гласова, на основу чега ће се добити три најбоље слике по оценама публике.

Ауторе најбољих фотографија очекују дипломе и поклон пакети Ћириличне баштине који ће бити уручени у оквиру програма манифестације.

Фотографије којима се, по оцени организатора, на најбољи начин постигао циљ конкурса биће штампане и уз навођење имена аутора промовисане током трајања програма 3. Ћириличне баштине.