Tрадиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“ у Бајиној Башти одржано је данас на језеру Перућац. Девет пливача је пливало за звање носиоца Богојављенског крста, а најбржи је био Србољуб Чиплић из Смедерева који као туристиа борави ових дана на Тари.

Организатори „Богојављенског пливања за Часни крст“ били су Туристичка организација „Тара-Дрина“ и Црквена општина Бајина Башта.

Пре пливања свештеници из Бајине Баште одржали су молитву и дали благослов учесницима „Богојављенског пливања“. Црквена општина Бајина Башта је за све пливаче припремила пригодне иконе и крстиће за поклон.

Победнику пливања, носиоцу Богојављенског крста, припао је златник, пехар, златна медаља, икона, крстић и диплома. Сви учесници су поред икона добили су дипломе и поклоне од стране ТО „Тара-Дрина“ и Општине Бајина Башта.

Поклоне су учесницима доделили председница општине Бајина Башта Весна Ђурић, вд директор ТО „Тара-Дрина“ Милан Ђурић и свештеник Мирко Крупниковић.

Неколико стотина посетилаца посматрало је пливање на Перућцу и имало прилику да ужива у куваном чају и руму које су припремили организатори.