У халама Београдског сајма одржаће се од 23. до 26. фебруара 2023. године 44. Међународни сајам туризма, најзначајнија туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи.

Очекује се да ће на Сајму туризма наступити више од 25 земаља широм света, попут Грчке, Бугарске, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Турске, Туниса, Kипра,  Црне Горе и Северне Македоније, а ове године своју туристичку понуду први пут ће представити земље попут Алжира, Бурундија, Kамеруна, Обале Слоноваче, Габона, Екваторијалне Гвинеје и Занзибара.

Kина је земља домаћин овогодишњег Сајма.

Фото извор: Београдски сајам

На Сајму ће традиционално учествовати српске туристичке организације, туристичке агенције, удружења, хотели, туристички центри и међународни тур-оператори.

Велики штанд Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта налази се у хали 4 у оквиру заједничког штанда на коме се представља туристичка регија западна Србија.

Као што је била пракса и претходних година на штанду Бајине Баште заједно наступају сви најзначајнији туристички субјекти са територије ове општине. На једном месту посетиоци ће током сајма имати прилику да виде најновију понуду Националног парка Тара, Војне установе „Тара“, туристичких агенција из Бајинe Баште, хотела и категорисаног приватног смештаја, да пробају најпознатије брендове ракија из овог краја, као и да се упознају са могућностима за бројне активности у природи које пружа ова дестинација.

Посетиоце штанда Бајине Баште очекује доста нових промотивних материјала, а ове године ће посебан акценат бити стављен на промоцију Бајине Баште као града ћирилице. Поред нових штампаних материјала који доносе десет најважнијих разлога због којих је Бајина Башта град ћирилице, на фотографији на штанду ће бити приказан древни манастир Рача,  центар чувене преписивачке и књижевне школе, уз поруку „БАЈИНА БАШТА ПРЕСТОНИЦА ЋИРИЛИЦЕ“.

Са прошлогодишњег Сајма туризма у Београду

На великој слици на штанду се представљају и природне вредности дестинације Тара Дрина Бајина Башта уз панораму језера Заовине и језера Спајићи из ваздуха чији аутор је познати бајинобаштански фотограф Ненад Марић. На слици на штанду ће бити представљен и нови видиковац Зеленика и Бајина Башта као срце Подриња.

Кроз нове промотивне материјале биће представљене и највеће и најзначајније манифестације које се одржавају ове године у Бајиној Башти, док ће на лед екранима премијерно бити приказани видео спотови дестинације за ову годину.

Све посетиоце штанда Бајине Баште очекују  лепи поклони као и вредне награде које ће бити дељене у оквиру наградне игре која ће бити организована за све посетиоце. Очекујемо вас.