Под слоганом АВАНТУРА ПОЧИЊЕ ОВДЕ! на Београдском сајму ће од 22. до 25. фебруара 2024. бити одржан 45. Међународни сајам туризма. Земља партнер Сајма туризма 2024 је Република Грчка. Први пут на Сајму туризма наступају Kамбоџа, Еквадор, Света Луција, Либија, а земље које се враћају и поново ће учествовати су Индонезија, Kуба и Сао Томе и Принципе.

На Сајму ће традиционално учествовати српске туристичке организације, туристичке агенције, удружења, хотели, туристички центри и међународни тур-оператори.

Велики штанд Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта налази се у хали 4 у оквиру заједничког штанда на коме се представља понуда туристичке регије западна Србија.

Као што је била пракса и претходних година на штанду Бајине Баште заједно наступају сви најзначајнији туристички субјекти са територије наше општине. На једном месту посетиоци ће током сајма имати прилику да виде најновију понуду Националног парка „Тара“, Војне установе „Тара“, Туристичке агенције „Таратурс“, бајинобаштанских хотела и категорисаног приватног смештаја, да пробају најпознатије брендове ракија из овог краја, сазнају све о великим манифестацијама у нашем граду као и да се упознају са могућностима за бројне активности у природи које пружа ова дестинација.

Фото: Сајам туризма у Београду

Посетиоце штанда Бајине Баште очекује доста нових промотивних материјала, а ове године ће посебан акценат бити стављен на најаву јубиларне 30. Дринске регате. На великим сликама на штанду доминирају призори са Дринске регате чувеног светског фотографа Предрага Вучковића.

Кроз нови вид промоције путем лед дисплеја биће представљене највеће и најзначајније манифестације које се одржавају у Бајиној Башти,  Национални парк Тара, Дринска регата, активан одмор и могућности за смештај, а за промоцију садржаја ће се користити и лед екрани и таблети са конкретним понудама за туристе.

Посетиоце штанда Бајине Баште очекују лепи поклони као и вредне награде које ће бити дељене у оквиру наградне игре која ће бити организована за све посетиоце. Очекујемо вас.