6. Ћирилична баштина је пред нама, а Организациони одбор ове манифестације је припремио пет дана изузетно садржајног програма са неким од најбољих српских научника из области српског језика, са врсним глумцима, песницима, музичарима, књижевницима… Очекују нас занимљиве радионице, предавања, поетско-музичке вечери, монодраме, књижевне вечери, врхунске изложбе, ученички програми, промоције нових издања, конкурси и још много тога. Видимо се у престоници ћирилице од 22. до 26. маја да заједно одавде пошаљемо најлепше ћириличке честитке и разгледнице.

У првом плану плаката овогодишње Ћириличне баштине је цртеж древног манастира Рача који је био центар чувене Рачанске књижевне и преписивачке школе, калуђери Рачани су били зачетници савремене српске писмености, а у манастиру се сачувало Мирослављево јеванђеље, најзначајнија српска ћириличка књига. Поред тога ове године обележавамо и два века од упокојења обновитеља манастира Рача, соколског војводе и архимандрита Хаџи Мелентија Стефановића. Аутор решења за плакат за 6. Ћириличну баштину је Биљана Михајловић, познати графички дизајнер и илустратор из Београда.

„Ћирилична баштина“ је традиционална манифестација која се сваке године у мају организује у Бајиној Башти, а посвећена је српском језику и очувању ћирилице. У реализацији ове образовне, културне и туристичке манифестације под покровитељством Општине Бајина Башта поред Установе „Култура“ и Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта учествују и Матица српска, Канцеларија за младе Бајина Башта, Народна библиотека „Милош Требињац“ и Национални парк „Тара“.