Башта тим са радошћу дели последњу претфестивалску вест!

Свако досадашње издање Башта Феста отворио/ла је млади глумац или глумица који је обележио претходу годину. То су људи са којима Башта Фест расте, чијим се улогама радује и на које је поносан. Претходних година Башта Фест отворили су Никола Ракочевић, Славен Дошло, Марко Јанкетић, Хана Селимовић, Милан Марић, Исидора Симијоновић, Филип Ђурић и Ивана Вуковић, а осми Башта фест отвара – Милица Јаневски! Уживали смо у њеним улогама у филмовима “Одумирање” Милоша Пушића, “Отац” Срдана Голубовића као и улози Зорице у серији “Кости”!

 

 

Поводом улоге на овогодишњем фестивалу, Милица је рекла: “Ове године припала ми је част да отворим, по мени најлепши фестивал у земљи, Башта Фест који ће се одржати од 1. до 4. јула, наравно у Баииној Башти. Битно је нагласити да је ово осма година како се фестивал одржава и да је врло значајан и посвећен децентрализацији културе. Башта Фест даје простор младим људима неправећи разлику између оних који тек започињу своје каријере и старијих искусних колега, него их спаја на обострано задовољство. И да, ове године, Башта Фест излази са слоганом ОФФЛИНЕ уз наду и потребу да се ствари нормализују и да поново гледамо филмове у најлепшој природи пред великим екраном.”

Башта тим позива све да заједно са њима 01. јула у 20:30х у парку “Борићи” започну ОФФЛИНЕ уживање у филмовима и природи. Фестивал траје до 04. јула када га затвара филм “Лихвар” редитеља Немање Ћеранића.