Општина Бајина Башта и Tуристичка организација “Тара-Дрина” ће ове године по 27. пут организовати чувену Дринску регату која је највећа манифестација на води у овом делу Европе и једна од најзначајнијих туристичких манифестација у Србији. Уз све мере препоручене од стране државе и са посебним акцентом на безбедност свих учесника 27. Дринска регата одржаће се у раније најављеном термину од 15. до 19. јула, а велики спуст Дрином је у суботу, 18. јула.

Као што је и уобичајено значајан део садржаја манифестације биће концерти који се одржавају у центру Бајине Баште и на излетишту Рача. Како за Дрина Инфо каже Дејан Млађеновић, директор Туристичке организације „Тара-Дрина“, отварање манифестације ће бити у среду када ће публику на шеталишту градића у Подрињу забављати „Balašević tribute band“.

По правилу четвртак је везан за Перућац и такмичење у припремању рибље чорбе уз музички програм поред најкраће реке у Европи – реке Године. У петак ће на излетишту Рача, поред реке Дрине, бити одржан велики солистички концерт Аце Лукаса. МОСТ ФЕСТ и ове године траје само један дан и на њему ће после бајинобаштанског Shimmer бенда велики концерт одржати група „Парни ваљак“. Легендарни загребачки рок бенд „Парни Ваљак“ ће по први пут наступати на Дринској регати. Настао на темељима „Групе 220“, званично основан 11. новембра 1975. године, предвођен харизматичним Рахимовским и гитаристом и аутором Хусеином Хасанефендићем Хусом, „Парни ваљак“ је током своје изузетне каријере објавио двадесетак студијских, неколико лајв албума, мноштво компилација и неколико видео издања, прошавши кроз бројне промене поставе.

Оно што је новина у манифестацији је да ће од 17. до 19. јула у склопу програма 27. Дринске регате бити одржан седми скуп Буба клуба Србије. Из целе Србије али и земаља региона љубитељи ових олдтајмера и симбола поп културе ће се дружити и своје мезимце показивати свим посетиоцима Дринске регате у Бајиној Башти.

Све дане трајања Дринске регате у главној улици у Бајиној Башти одржаваће се Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракија уз бројне садржаје за забаву као и велики број активности за најмлађе посетиоце манифестације.

Оно што посебно наглашава директор ТО „Тара-Дрина“ је акценат на безбедности свих учесника манифестације и примена свих мера које налажу државни органи. Туристичка организација је предузела опсежне мере како би безбедност на води била на максималном нивоу, а позивамо све учеснике да се придржавају правила са којима ћемо на време упознати све посетиоце. Правила ће бити истакнута на нашем сајту и друштвеним мрежама, а биће и на билбордима, постерима и флајерима Дринске регате – наглашава Млађеновић.

Као и прошле године ни на 27. Дринској регати неће бити наплате котизација за учеснике спуста али ће сва пловила добити налепнице за чамце са бројевима, правилнике пловидбе, упутства о правилима понашања и џакове за одлагање смећа.

27. ДРИНСКА РЕГАТА

БАЈИНА БАШТА

15-19.07.2020. године

ПРВИ ДАН – среда, 15. јул

21.00 – Концерт „Balašević Tribute Band“ – Главна улица у Бајиној Башти

ДРУГИ ДАН – четвртак, 16. јул

16.00 – Такмичење у припремању рибље чорбе поред речице Врело у Перућцу.

ТРЕЋИ ДАН
– петак, 17. јул

17-19.07. – Седми скуп „Буба клуба Србије“ – Камп, дефиле, радионице, екскурзија

Концерт на излетишту Рача:

22.00 – Солистички концерт Аце Лукаса

ЧЕТВРТИ ДАН
– субота 18. јул

До 10.30 Евидентирање пловила и учесника и спуштање пловила

11.00 – 27. Дринска регата, забавно рекреативни спуст од Перућца до Рогачице

Музички фестивал МОСТ Фест:

21.00 – „Shimmer band“
22.00 – „Парни ваљак“
Од 15. до 19. јула на тргу и главној улици у Бајиној Башти организује са Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракије.