U subotu, 7. oktobra, sa početkom u 18 časova, održaće se veliko finale PAB KVIZ-a, uz učešće 18 najboljih ekipa sa preko 100 takmičara iz svih krajeva Srbije. Domaćin ovogodišnjeg finala je Čaršijski kviz iz Bajine Bašte, a učesnici će imati priliku da svoje znanje pokažu na jednoj izuzetnoj lokaciji, u atraktivnom degustacionom centru jedne od najboljih srpskih destilerija – BB Klekovače.


– Uveliko se pripremamo za finale u kome će učestvovati 18 najboljih PAB KVIZ ekipa iz Zaječara, Beograda, Pančeva, Niša, Kragujevca, Užica, Kosovske Mitrovice, Smedereva i Bajine Bašte. Ono što ovu manifestaciju čini posebnom jeste i činjenica da će sav prihod od kotizacija učesnika biti usmeren u humanitarne svrhe, ovaj put konkretno za pomoć srpskoj deci na Kosovu i Metohiji. Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što ćemo imati priliku da ugostimo najbolje kvizaše iz cele Srbije. – rekao ja Marko Vasić, jedan od organizatora ovogodišnjeg finala.

Koncept PAB KVIZ-a osmišljen je tako da se fokusira na intelektualno nadmudrivanje ali i zabavu, a ekipe sastavljene od 4 do 6 takmičara se nadmeću u različitim oblastima kao što su opšte znanje, geografija, istorija, muzika, film i sport. Kvizmaster postavlja izazovna, nekada i nesvakidašnja pitanja, ekipe beleže svoje odgovore na papirima, a na kraju igara i kviza, žiri pregleda odgovore i proglašava pobednika. Ekipa sa najviše tačnih odgovora osvaja pobedu i titulu šampiona PAB KVIZ-a za Srbiju u 2023. godini. Organizatori su se potrudili da uz pomoć prijatelja kviza obezbede i vredne nagrade za učesnike.