Ukoliko planirate nezaboravan praznični odmor ovog aprila, idilična i besprekorna očuvana priroda planine Tare i centralnog Podrinje je sigurno pravi izbor. Poseta brojnim vidikovcima, najatraktivnijim lokalitetima sa kojih se ovo područje doživljava na poseban način, bogato kulturno-istorijsko nasleđe i širok spektar raznih sportskih aktivnosti u prirodi garant su vrlo sadržajnog boravaka.

Veći deo smeštajnih kapaciteta za vaskršnje praznike je već popunjen. Cena privatnog smeštaja, nepromenjena u odnosu na prethodni period, varira u odnosu na vrstu smeštajne jedinice i lokacije na kojoj se nalazi. Dnevni najam apartmana na Tari iznosi 45 evra dok je za iznajmljivanje luksuznijeg smeštaja potrebno izdvojiti od 100 do 120 evra. Cene smeštaja u hotelima VU „Tara“, izražene po osobi na dnevnom nivou, variraju od 5300 dinara za smeštaj u porodičnim sobama do 10.200 u master apartmanima. Raspon cena u ostalim hotelima za uslugu noćenja sa doručkom iznosi od 3400 do 5200 dinara. U hotelu Cepter, u okviru prolećnog paketa za vreme raspusta, cena aranžmana za četvoročlanu porodicu iznosi 12.500 dinara uz mogućnost neograničenog korišćenja teretane i saune.

Ono što će svakako obeležiti prolećnu sezonu je zvanično otvaranje „Čarobnog turističkog prstena“. Jedan od najatraktivnijih, od ukupno četiri najavljena programa turističke agencije „Taraturs“, zakazan je za 15. april . Cena programa iznosi 4800 dinara po osobi i obuhvata objedinjenu plovidbu brodom kanjonom Drine, vožnju Šarganskom osmicom uz posetu Višegradu, Andrićgradu, Mokroj Gori, Drvengradu i manastiru „Dobrun“. U Bajinoj Bašti je tokom vaskršnjih praznika najavljen i veći broj koncerata tako da će u srcu Podrinja biti zabavnih sadržaja za svačiji ukus.