XROSS ENDURO

Недирнута природа, лепота планине, шуме, река, језера и урођено гостопримство људи постали су препознатљив имиџ овог краја. Тара, Дрина и Бајина Башта, како у летњем, тако и у зимском периоду, пружају изванредне услове за одмор, рекреацију и уживање у природи. Такође, није посебна новост да је Општина Бајина Башта велики пријатељ ауто-мото спортова, али начин на који су људи из ове општине изашли у сусрет за Xross Челенџ заиста заслужује похвале.

Xross тим је екипа људи која се увек трудила да помери границе. Вишегодишњи чланови Горске службе спасавања, живот у природи за њих је уобичајена активност. Активно бављење планинским бициклизмом, планинарењем, скијањем, спелеологијом и камповањем допринело је томе да савршено упознају окружење у коме живе и истраже нетакнуте делове природе. Планинском бициклизму су се убрзо придружили мотокрос и хард ендуро који су донели у Бајину Башту и на планину Тару.

Xross Челенџ је прва хард ендуро трка у Србији, која је за пет година постала највећи мото догађај у нашој земљи и једна од најтежих трка у региону. Од 2015. године трка се одржава на планини Тари, месту где се налази велики број траса.

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

АДРЕНАЛИНСКЕ ТРКЕ НА ПЛАНИНИ ТАРИ

XROSS ENDURO

Највећа и најтежа Ендуро трка у Србији. Ове године се одржава од 12.06. – 16.06. на планини Тари.

МАНИФЕСТАЦИЈЕ У БАЈИНОЈ БАШТИ