ВАЈЛД БЕР МТД (Wild Bear MTD)

Бициклистичке трка „Вајлд Бер (Wild Bear)“ одржава се на теренима Националног парка Тара сваке године у месецу септембру у организацији спортског удужења „На све стране“.

Бициклистичка трка састојаће се од три етапе, а вози се у тимовима састављених од два учесника. Учесници морају да савладају близу 150 километара возећи неким од најлепших предела Националног парка Тара.

На Тару долази преко 50 тимова из свих земаља окружења укључујући и Мађарску, Аустрију и Швајцарску. У односу на раније године број учесника је готово па дуплиран, а конкуренција у елитној категорији (мушкарци +18) биће на највишем нивоу. Старт и циљ свих етапа је на Митровцу на Тари, док учесници возе три различите етапе током три дана одржавања.

Прва етапа у дужини од 41 км а учесници возе у правцу Шљивовице, преко Булибановца и Доброг поља, да би након проласка поред Танкосиног гроба наставили пут према Чемеришту те касније и ка циљу на Митровцу.

Друга етапа познатија и као „Краљевска етапа“, је најдужа, те је пред учесницима стаза дуга 60 км, а која ће их са Митровца водити пут Бањске стене (стазом 9а), да би поново путем преко Чемеришта наставили ка Батури, Сјеничу и Предовом крсту. Након доласка на Предов крст, учеснике очекује обилазак Јагоштице и прављење круга око Галника, да би се путем који пролази поред Брусничког потока поново вратили на Предов крст одакле је очекује повратак на Митровац.

Трећа етапа је у дужини од 45км. Учеснике возе преко Доброг и Љутог поља, а у правцу Зборишта, према видиковцу Змајевац. Након што прођу поред једног од најпознатијих видиковаца пут их даље води ка Спајићима и Заовинама. Од Заовина, према Секулићима све учеснике очекује јак успон који ће означити и последње километре треће етапе. Након проласка кроз Секулиће, учесници ће проћи кроз Крњу јелу и наставити ка циљу на Митровцу.

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

ИЗАЂИТЕ ИЗ ЗОНЕ КОМФОРА

ВАЈЛД БЕР МТД

Циљ одржавања бициклистичке манифестације „Вајлд Бер (Wild Bear)“ је промоција бициклизма, локације и активног одмора што је од изузетног значаја за подручје Националног парка „Тара“.

Жеља нам је да приближимо лепоте Националног парка Тара великом броју људи који воли да активно проводи одмор и да на бициклама упознаје различите локације. Верујемо да је ово идеалан начин да се већ квалитетна туристичка понуда прошири и на део сезоне након повратка деце у школске клупе што може бити од значаја свима који се баве туризмом на Тари“ – нагласили су испред спортског удружења „На све стране“ које је организаор ове манифестације и које тренутно организује највећи бициклистички маратон „Три стране Копаоника“ који заједно са траил трком „Траил раце Копаоник“ на Копаонику генерише преко 5000 ноћења у једном викенду и формира најпосећенији викенд током летње сезоне.

Сви заинтересовани ову менифестацију могу пратити уживо јер ће старт и циљ бити отворени за публику, а налазиће се на спортским теренима Центра дечијих летовалишта на Митровцу.

„Вајлд Бер (Wild Bear)“ одржава се у сарадњи са Националним парком Тара, туристичком организацијом „Тара-Дрина“ и Центром дечијих летовалишта Београд.

МАНИФЕСТАЦИЈЕ У БАЈИНОЈ БАШТИ