TARSKE ORHIDEJE

Udruženje Tarske orhideje je pre svega nastalo u cilju očuvanja starih običaja sa ovih prostora i sa prostora planine Tare. Ovo udruženje se bavi izradom odevnih predmeta pletenjem i tkanjem, izradom predmeta tkanjem, kao i dekupažom. Takođe, vredne žene u ovom udruženju se bave i izradom narodne nošnje. Udruženje je neprofitabilno i finansira se prodajom njihovih proizvoda.

Cela ideja je nastala preko Foruma žena koji je pokrenuo obuku žena za tkanje i dekupaž. To je trajalo određeni vremenski period, a nakon toga je jedna manja grupa nastavila dalje, samostalno. Danas, osim samostalnih izvora finansiranja, „Tarske orhideje“ pomoć dobijaju od lokalne samouprave, ali i preko određenih projekata.

OČUVANJE STARIH ZANATA

Želja za očuvanjem starih zanata je ono što i dalje vuče „Tarske orhideje“ da očuvaju sve od zaborava i prenesu na nove generacije. Redovno se organizuju posete dece iz škola, vrtića, a iz našeg Info centra im dolaze i turisti.

Vama se nudi mogućnost da naučite sve ove tehnike, ili neku od njih u ovom odruženju. Svi polaznici će biti usmeravani od strane članica kako da naprave neki predmet, koji na kraju mogu poneti sa sobom kao uspomenu i duh ovog kraja.

Ukoliko želite ove proizvode možete i kupiti u njihovim prostorijama ili u Info centru.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

GDE SE NALAZE I KONTAKT

TARSKE ORHIDEJE

Udruženje se nalazi u Svetosavkoj ulici broj 22., a to je zgrada bivšeg „Komiteta“.

Kontakt telefoni:
064 / 2668 – 258
063 / 628 – 223
060 / 58 – 65 – 395

KULTURNO ISTORIJSKE ZNAMENITOSTI U BAJINOJ BAŠTI