ПЛАНИНАРЕЊЕ

Планинарство као специфична људска делатност има дугу традицију у свету и на нашим просторима. Данас се под појмом планинарства подразумева активно посећивање планина и, у ширем смислу, планина. Планинарством се баве особе свих узраста оба пола, одрасли људи свих занимања , али и млади нараштај као и старије особе. Тара, као једна од наших најлепших планина, веома је интересантна љубитељима ове активности у природи. Тара пружа изузетне услове, следећи корак је на вама!

Сместивши се између реке Дрине и Златибора, планина Тара вековима очарава све који на њу стижу. Од Бајине Баште до Таре потребно је прећи 16 км да би се нашли на извору чак 18 планинарских стаза. Укупна дужина стаза је преко стотину километара, са полазним тачкама из туристичких центара и планинарских пунктова.

Планинарске туре се, у принципу, организују два пута месечно, углавном на подручју планине Таре и Повлена, али и на атрактивним планинским ланцима на Балкану. Туре су осмишљене у различитим нивоима кондиционе и техничке тежине, тако да свако може да, према својим способностима и интересовањима, изабере одговарајућу. За оне који су склони нешто екстремнијим изазовима организују се аплинистичке обуке на стени Соколарица. За мање групе правих авантуриста организују се кањонинг акције кроз тајанствене кањоне Белог Рзава, Раче и Бруснице.

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

КРЕНИТЕ У  ПЕШАЧКУ ТУРУ НА НАШОЈ ЛЕПОТИЦИ

ПЛАНИНАРЕЊЕ НА ТАРИ

Тара, као једна од наших најлепших планина, веома је интересантна љубитељима ове активности у природи. Тара пружа изузетне услове, следећи корак је на вама.

ШТА ЈОШ МОЖЕТЕ РАДИТИ У БАЈИНОЈ БАШТИ