МИТРОВАЦ

Митровац је једна од највећих висоравни Таре. Налази се на око 1080 м надморске висине и карактеришу га хладне зиме и јесени које су топлије од пролећа. Просечна дебљина снежног покривача је око 1 м и има га 100 дана годишње. Лети су просечне температуре 16,6 степени. Овде ће Вас дочекати обиље природе и чистог ваздуха. Активни доживљај природе…

Посебну атракцију овог дела Таре чине свакако језеро Заовине и видиковац Козја стена, са кога се пружа величанствен поглед на кањон Дрине и језеро Перућац. Језеро Заовине лежи на 840 м надморске висине, и настало је преграђивањем горњег тока речице Бели Рзав. У језеро Заовине се, у време високог водостаја кроз огромне цеви постављене у тунелу у дужини од 9750 м, пумпама велике јачине испумпава вода из језера Перућац, која се касније у време ниског водостаја из ове акумулације истим цевима враћа у Дрину и тако се користи за производњу електричне енергије. Језеро Заовине, окружено шумама и пропланцима, представља праву оазу мира и тишине. Кристално чиста језерска вода обилује разним врстама риба, тако да ће заљубљеници у риболов на језеру наћи своје место за уживање. Језеро пружа доста могућности за бављење спортовима на води, као и за купање. У Заовинама ће сва чула уживати.

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

ИДЕАЛНО МЕСТО ЗА БОРАВАК ДЕЦЕ

ДЕЧИЈЕ ОДМАРАЛИШТЕ

На Митровцу је изграђено велико београдско Дечије одмаралиште у коме, поред централног објекта, постоји још шест павиљона у облику шатора, чији је укупни капацитет око 600 малишана. У оквиру одмаралишта постоје и сви услови да се уз одмор и опоравак, одвија и рекреатинвна настава. У зимском периоду раде и два ски лифта.

ШТА ЈОШ МОЖЕТЕ ВИДЕТИ У БАЈИНОЈ БАШТИ