JAHANJE

JAHANJE je još jedna od aktivnosti koja stiče sve veći broj poklonika. Ljubitelji jahanja mogu da uživaju obilazeći lepote Tare na konjima. U ponudi KK „Dora“ nalazi se nekoliko veoma atraktivnih konjičkih tura na planini Tari čijom relazacijom turisti imaju priliku da vide planinu Taru u najlepšem svetlu sa svojim nepreglednim šumama, proplancima, livadama.

U zavisnosti kakvi su vaši planovi i kakvim jahačkim iskustvom raspolažete, postoji nekoliko aktivnosti koje vam nudimo kada ste na odmoru na planini Tari. Ako nemate baš nikakvog iskustva, možete da probate da jašete konja uz vodiča, i osetite bar na trenutak kako to sve izgleda. Ukoliko nemate iskustva ili ga nemate mnogo, možete proći kroz 10-to časovnu obuku, kroz koju ćete steći osnove jahanja i već moći da upravljate konjem u hodu i kasu. Ako ste iskusan jahač možete iznajmiti konja i ,samostalno se, ili uz pratnju vodiča, otisnuti u istraživanje planine. Postoje određene lokacije koje predlažemo iskusnim jahačima. Ukoliko ne poznajete teren možete dobiti usluge vodiča.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

POSETITE  KONJIČKI KLUB DORA

JAHANJE NA TARI

Vršena su različita testiranja u vezi uticaja konja na čoveka. Nesumnjivo je dokazano da jahanje
izaziva povećanje protoka krvi kroz organe smeštene u karlici. To pozitivno deluje na zdravlje, smanjenje stresa i održavanje lepog tela.

ŠTA JOŠ MOŽETE RADITI U BAJINOJ BAŠTI