BAJNA ZIMA

„Bajna zima“ naziv je novogodišnjeg programa koji se održava na gradskom trgu u Bajinoj Bašti. U okviru programa predviđeno je kićenje jelke, slikanje sa Deda Mrazom, podela paketića za najmlađe posetioce, nastup dečijeg hora, animatori, predstave i razni drugi sadržaji za naše najmlađe sugrađane.

Posebno svečanoj atmosferi praznika doprineće i Novogodišnji bazar. Sve do 19. januara, Bajinobaštani mogu uživati u istom.

Izlagači su seoska domaćinstva, zanatske radnje i udruženja građana, pa će se na tezgama pronaći proizvodi domaće radinosti, bombone, razne rukotvorine, prigodni pokloni za božićne i novogodišnje praznike, kvalitetan med, kao i slatka i džemovi.

Kao nastavak manifestacije „Bajna zima“, turistička organizacija „Tara-Drina“ u saradnji sa Crkvenom opštinom Bajina Bašta i pod pokroviteljstvom Opštine Bajina Bašta, organizuje manifestaciju „BB Božićno seoce“. Cilj manifestacije je da se pravoslavni praznici koji se slave u narednom periodu obeleže u svečanoj atomosferi i da se kroz prigodan program i postavke duh božićnih praznika širi celom opštinom.

Prilikom otvaranja manifestacije predstavlja se postavka „Vitlejemska pećina“. Maketa je napravljena tako da prikazuje pećinu u mestu Vitlejemu u Judeji u vreme rođenja Isusa Hristosa. Uz predstavu Vitlejemske pećine organizovano je i puštanje duhovnih pesama kako bi se upotpunio praznični ambijent.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

PROVEDITE PRAZNIKE U BAJINOJ BAŠTI

BAJNA ZIMA

Rođenje Gospoda Isusa Hrista – Božić je jedan od najlepših praznika jer se ovim velikim crkvenim praznikom, prema obilnom blagovoljenju Božijem, proslavlja istorijski događaj Ovaploćenja Živog Boga, dodir nebesa i zemlje, susret Tvorca i tvorevine. „Božićno seoce“ je način da Bajina Bašta još svečanije obeleži ovaj veliki pravoslavni praznik.

„Božićno seoce“ će trajati sve do Bogojavljenja, a do tad će na gradskom trgu biti i prodajne kućice sa izloženim suvenirima i proizvodima domaće radinosti.

MANIFESTACIJE U BAJINOJ BAŠTI