Posle učešća na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta nastavila je sa promocijom turističkih potencijala grada na Drini i u Banjaluci. U najvećem gradu Republike Srpske imali smo veoma uspešan nastup na 2. Međunarodnom sajmu turizma „Banjaluka 2022“ koji je završen 10. aprila.

Veliki broj posetilaca interesovao se za ponudu destinacije Tara Drina Bajina Bašta, za aktivan odmor kao i za manifestacije koje nas očekuju u narednom periodu poput Drinske regate, Ćirilične baštine i Tribaliona. Pored interesovanja posetilaca gosti štanda Bajine Bašte bili su i Suzana Gašić, ministrka trgovine i turizma Republike Srpske i Staša Košarac, ministar spoljne trgovine Bosne i Hercegovine. Štand TO „Tara-Drina“ posetio je i konzul Srbije u Banjaluci kao i direktori turističkih organizacija Srbije i Srpske.

Ministarka turizma RS, ministar spoljne trgovine BiH, direktor Turističke organizacije RS i srpski konzul u Banjaluci u razgovoru sa direktorom TO Tara-Drina Milanom Đurićem

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posetio je štand Bajine Bašte i izneo niz pohvala na račun turističke ponude Bajine Bašte. U srdačnom razgovoru Stanivuković se raspitivao o datumima održavanja manifestacija u našem gradu posebno se interesujući za Ćiriličnu baštinu i Tribalion. On je najavio i ponovni dolazak u Bajinu Baštu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i zamenik direktora TO „Tara-Drina“ Siniša Spasojević

U više navrata gost štanda Bajine Bašte bio je i gradonačelnik opštine Budva Marko Bato Carević sa kojim smo u prijateljskom razgovoru razmenili informacije i predstavili ponudu naše opštine.

Predsednik opštine Budva na štandu Bajine Bašte

Rezultat Sajma u Banjaluci su i dogovorene nove promocije kao i učvršćivanje saradnje sa drugim lokalnim turističkim organizacijama koje su uzele učešće na istom.

Turistička organizacija „Tara-Drina“ predstavila se u Banjaluci uz još sedamdesetak sličnih ustanova iz država u okruženju – Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Slovenije i Turske.