Dan kapitulacije Nemačke u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Srbiji koji se obeležava 11. novembra, a zvanični naziv praznika je „Dan primirja u Prvom svetskom ratu — spomen na nevino postradale u razdoblju između 1914. i 1918. godine“. Na ovaj dan, 1918. godine, predstavnici sila Antante su u železničkom vagonu u Kompijenu, u Francuskoj, potpisali primirje sa Nemačkom, čime je okončan Prvi svetski rat. Na strani država pobednica bila je Kraljevina Srbija, koja je i pored okupacije i ogromnog stradanja uspela da ostvari svoj ratni cilj, proklamovan još početkom rata u Nišu 1914. godine. Primirje, koje je bilo na snazi sve do zaključivanja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju, 28. juna 1919. godine, obeležava se u svim zemljama koje su potpisale sporazum.

Ovaj dan pobede i dan sećanja na ogromne patnje i stradanja se u Srbiji simbolično obeležava i nošenjem stilizovane značke „Natalijina Ramonda“ na reveru u sedmici pred praznik i na sam dan praznika. Značka predstavlja kombinaciju cveta Natalijine ramonde i čuvene albanske spomenice. Sa jedne strane, cvet predstavlja vaskrs srpske države koja se posle Prvog svetskog rata uzdigla i nastavila svoj put, a sa druge strane albanska spomenica predstavlja najveće stradanje srpskog naroda u ovom ratu, a to je povlačenje preko Albanije. U pitanju je biljka koja koja raste u Srbiji, tako i na planini Nidže, čiji je najviši vrh Kajmakčalan. Njegova simbolika je višestruka, kako zbog staništa, tako i zbog imena – cvet nazvan po kraljici Nataliji Obrenović, poznat je i kao cvet feniks – čak i kada se potpuno osuši, ako se zalije Natalijina ramonda može oživeti, što ukazuje na vaskrs srpske države iz pepela posle Prvog svetskog rata.

Povodom državnog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu Turistički info centar u Bajinoj Bašti tradicionalno priprema prigodan program. Za sve posetioce Turističkog informativnog centra i suvenirnice pripremljene su značke Natalijina ramonda, a u objektu će biti prikazivani dokumentarni filmovi sa temama iz Prvog svetskog rata. U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedili veliku količinu znački koje ćemo od 4. novembra pa do samog praznika deliti svim posetiocima Turističkog informativnog centra u Bajinoj Bašti. Uz podelu znački objašnjava se simbolika Natalijine ramonde ali i značaj praznika koji se obeležava 11. novembra.

Imajući u vidu da nam je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ove godine pored znački Natalijina ramonda obezbedilo i veću količinu materijala vezanog za Prvi svetski rat i srpsku istoriju svi posetioci TIC Bajina Bašta će na dan praznika, 11. novembra, pored značke dobijati i druge  prigodne poklone. Na dan kad se obeležava pobeda u Prvom svetskom ratu u TIC Bajina Bašta imaćete priliku da na poklon dobijete knjige Boj iznad vekova i Čuvar svetih humki, diskove sa filmovima iz srpske istorije, rokovnike Ministarstva rada kao i značke posvećene boju na Kajmakčalanu.