Povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije na Sretenje 15. februara, Turistička organizacija „Tara-Drina“ i Opština Bajina Bašta organizuju koncert poznatog rok pevača i nekadašnjeg člana rok grupa „Divlje jagode“ i „Bijelo dugme“. Koncert će se održati na gradskom trgu sa početkom u 20 časova.

Turistička organizacija „Tara-Drina“ niz godina svečano obeležava Dan državnosti Srbije, a ovo je prvi put da će se jednim velikim koncertom obeležiti ovaj važan nacionalni praznik. Pored besplatnog koncerta za sve sugrađane i goste Bajine Bašte tokom prazničnih dana u Turističkom info centru biće pripremljen prigodan program sa podelom poklona posetiocima.

Dan državnosti se proslavlja u znak sećanja na 15. februar 1804. godine kada je u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak koji je označio početak Srpske revolucije i stvaranja moderne srpske države. Na isti dan 1835. godine je u Kragujevcu proglašen prvi Ustav savremene srpske države koji je bio jedan od najdemokratskijih ustava tog vremena. Sretenje na ovaj način spaja dve veoma značajna pola razvoja kod Srba, jedna je borbena i žrtvovanje za oslobođenje, a druga je demokratska i težnja za izgradnjom institucija i pravnom zaštitom najvažnijih čovekovih sloboda. Dan državnosti Srbije praznuje se dva dana 15. i 16. februara.

Alen Islamović je jedan od najpoznatijih rok pevača s ovih prostora, koji je otpevao neke od najvećih hitova Divljih jagoda i Bijelog dugmeta, a od 1989. godine gradi solo karijeru.