Drugo izdanje „Wild Bear MTB“ etapne trke održano je za vikend od 07-10. septembra 2023. godine, na terenima Nacionalnog parka Tara. Nakon tri dana nadmetanja na stazama ukupne dužine od 148 km u izuzetno jakoj konkurenciji iz 8 zemalja iz regiona i šire, pobedu u generalnom plasmanu odneo je tim „Granfondo villa Frežana“ iz Slovenije u sastavu Sikošek-Bilić, dok je drugo mesto pripalo njihovim sunarodnicima, timu „Granfondo Semič boys“ u sastavu Sajko i Banovec, a treće mesto je osvojio tim „Visit Kvarner“ u sastavu Marin Deković i Marko Fržop iz Hrvatske.

„Wild Bear MTB“ stejdž trka, predstavlja međunarodnu trodnevnu biciklističku manifestaciju, koja okuplja najbolje vozače MTB bicikli iz regiona i šire. Vozači tokom tri dana nadmetanja, pređu 148 km specijalno pripremljenih i obeleženih šumskih staza i makadamskih puteva, a savladaju visinsku razliku preko 4000m.

Sudeći po utiscima okupljenih učesnika drugo izdanje „Wild Bear MTB“ trke prevazišlo je sva očekivanja takmičara. Vremenski uslovi su bili idealni za MTB vožnju, jaku konkurenciju činili su državni šampioni nekoliko zemalja u regionu, ali i mnogobrojni učesnici sa velikim iskustvom na svetski poznatim stejdž trkama. Sve ovo doprinelo je da trodnevno trkanje na terenima nacionalnog parka Tara bude u rangu vrhunskih svetskih događaja.

Timovi su osim mogućnosti da se provozaju živopisnim predelima Tare i istraže skrivene kutke netaknute prirode Nacionalnog parka, uživali u lokalnoj kuhinji i gostoprimstvu, kao i brojnim turističkim lokalitetima, kojima Tara obiluje. Ovakve manifestacije doprinose značanom povećanju prihoda od turističke posete iz celog regiona, ali i u dobroj meri rade na promociji Nacionalnog parka Tare i okoline.

Treće izdanje Njild Bear MTB 2024 zakazano je drugi vikend septembra naredne godine.

„Wild Bear MTB“ trku organizuje SU Na sve strane, nadaleko poznato ljubiteljima trčanja i planinskog biciklizma po manifestacijama Tri strane Kopaonika i Trail race Kopaonik.