Bajina Bašta kao prestonica ćirilice poznata je i po velikom izboru ćiriličkih proizvoda i suvenira koje Turistička organizacija „Tara-Drina“ plasira kroz Turistički informativni centar i suvenirnicu u Bajinoj Bašti. Iz godine u godinu broj takvih artikala se povećava, a lepo dizajnirani ćirilički proizvodi iz Bajine Bašte postali su poznati i traženi i izvan naše zemlje. Nastavljajući tradiciju da svakog maja imamo spremne nove proizvode kojima se dopadljivim dizajnom i primerenim porukama promoviše ćirilica i Bajina Bašta predstavljamo vam kolekciju pod nazivom „Sledimo put velikana“.

Ovom kolekcijom želimo da odamo počast velikanima srpske misli, nauke i umetnosti i da podsetimo da su oni pisali, stvarali, mislili i potpisivali se srpskom ćirilicom. Kroz potpise Ive Andrića, Nikole Tesle, Isidore Sekulić, Mihajla Pupina, Meše Selimovića, Mileve Marić, Miloša Crnjanskog i Save Šumanovića pored svojevrsnog omaža ovim velikanima podsećamo da treba da budemo ponosni na briljantne umove i umetnike koje je iznedrio srpski narod i isto tako ponosni na ćirilicu i da je u svakoj prilici i na svakom mestu koristimo.

Dizajn je uradila ilustrator i grafički dizajner Biljana Mihajlović po ideji Siniše Spasojevića. Majice su rađene u više boja sa potpisima na prednjoj strani dok je na leđima štampano slovo ć sa ispisanim nazivom Bajine Bašte u pozadini. Šolje su takođe rađene u više boja, a u narednom periodu nas očekuje još suvenira u okviru kolekcije „Sledimo put velikana“

Svi proizvodi iz kolekcije „Sledimo put velikana“ mogu se kupiti u Turističkom info centru u Bajinoj Bašti ali i naručiti putem telefona 066/222120 (sms, vajber, vocap, telegram), putem e-pošte info@taradrina.com i Fejsbuk i Instagram stranica.