Бајина Башта као престоница ћирилице позната је и по великом избору ћириличких производа и сувенира које Туристичка организација „Тара-Дрина“ пласира кроз Туристички информативни центар и сувенирницу у Бајиној Башти. Из године у годину број таквих артикала се повећава, а лепо дизајнирани ћирилички производи из Бајине Баште постали су познати и тражени и изван наше земље. Настављајући традицију да сваког маја имамо спремне нове производе којима се допадљивим дизајном и примереним порукама промовише ћирилица и Бајина Башта представљамо вам колекцију под називом „Следимо пут великана“.

Овом колекцијом желимо да одамо почаст великанима српске мисли, науке и уметности и да подсетимо да су они писали, стварали, мислили и потписивали се српском ћирилицом. Кроз потписе Иве Андрића, Николе Тесле, Исидоре Секулић, Михајла Пупина, Меше Селимовића, Милеве Марић, Милоша Црњанског и Саве Шумановића поред својеврсног омажа овим великанима подсећамо да треба да будемо поносни на бриљантне умове и уметнике које је изнедрио српски народ и исто тако поносни на ћирилицу и да је у свакој прилици и на сваком месту користимо.

Дизајн је урадила илустратор и графички дизајнер Биљана Михајловић по идеји Синише Спасојевића. Мајице су рађене у више боја са потписима на предњој страни док је на леђима штампано слово ћ са исписаним називом Бајине Баште у позадини. Шоље су такође рађене у више боја, а у наредном периоду нас очекује још сувенира у оквиру колекције „Следимо пут великана“

Сви производи из колекције „Следимо пут великана“ могу се купити у Туристичком инфо центру у Бајиној Башти али и наручити путем телефона 066/222120 (смс, вајбер, воцап, телеграм), путем е-поште info@taradrina.com и Фејсбук и Инстаграм страница.