Tradicionalni, šesti po redu Sabor lovaca na Tari organizuje se ove godine u dva dana, u prostoru rasadnika Nacionalnog parka Tara na Kaluđerskim barama. Prvi dan, subota, 31. avgust je predviđen za lov i takmičenje u lovnom streljaštvu a u nedelju, 1. septembra, je takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša.

Organizatori manifestacije ove godine su Opština Bajina Bašta i grad Užice, Turistička organizacija „Tara-Drina“ i lovačka udruženja „Soko“ iz Bajine Bašte i „Užice“ iz Užica, Lovački savez Srbije, Lovački savez zapadne Srbije, Nacionalni park Tara i JKP „12. septembar“ iz Bajine Bašte.

31. avgusta održaće se lov na divlju svinju i takmičenje u lovnom streljaštvu u disciplinama leteće mete, pokretna meta i fiksna meta. Po proglašenju pobednika i dodeli nagrada obezbeđen je zajednički ručak za sve učesnike.

Za nedelju, 1. septembar, zakazan je za posetioce najzanimljiviji deo Sabora a to je takmičenje u pripremi lovačkog gulaša. Najavljeno je učešće brojnih ekipa iz Srbije i regiona kao i velikog broja lovačkih udruženja čiji članovi će se takmičiti na Saboru. Takmičenje počinje od 10 časov, a taj dan od 11 časova počinje i Kup Tara u lovnom streljaštvu – gađanje letećih meta.

Za najbolje učesnike Sabora predviđene su brojne nagrade među kojima su i odstrel divokoze, odstrel srndaća, tri vikenda za po dve osobe na Tari, vikend za dve osobe na Zlatiboru, robne nagrade.

Prijava ekipa za učešće u takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša je u Turističkom info centru u Bajinoj Bašti ili na telefon 031/866-903 do 29. avgusta. Kotizacija za učešće u takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša je 1000 dinara po ekipi a svaka prijavljena ekipa dobija od organizatora po dva kilograma mesa i drva za pripremanje gulaša.

Saobor će pratiti i bogat kulturno-umetnički program.