Традиционални, шести по реду Сабор ловаца на Тари организује се ове године у два дана, у простору расадника Националног парка Тара на Калуђерским барама. Први дан, субота, 31. август је предвиђен за лов и такмичење у ловном стрељаштву а у недељу, 1. септембра, је такмичeње у припремању ловачког гулаша.

Организатори манифестације ове године су Општина Бајина Башта и град Ужице, Туристичка организација „Тара-Дрина“ и ловачка удружења „Соко“ из Бајине Баште и „Ужице“ из Ужица, Ловачки савез Србије, Ловачки савез западне Србије, Национални парк Тара и ЈКП „12. септембар“ из Бајине Баште.

31. августа одржаће се лов на дивљу свињу и такмичење у ловном стрељаштву у дисциплинама летеће мете, покретна мета и фиксна мета. По проглашењу победника и додели награда обезбеђен је заједнички ручак за све учеснике.

За недељу, 1. септембар, заказан је за посетиоце најзанимљивији део Сабора а то је такмичење у припреми ловачког гулаша. Најављено је учешће бројних екипа из Србије и региона као и великог броја ловачких удружења чији чланови ће се такмичити на Сабору. Такмичење почиње од 10 часов, а тај дан од 11 часова почиње и Куп Тара у ловном стрељаштву – гађање летећих мета.

За најбоље учеснике Сабора предвиђене су бројне награде међу којима су и одстрел дивокозе, одстрел срндаћа, три викенда за по две особе на Тари, викенд за две особе на Златибору, робне награде.

Пријава екипа за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је у Туристичком инфо центру у Бајиној Башти или на телефон 031/866-903 до 29. августа. Котизација за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је 1000 динара по екипи а свака пријављена екипа добија од организатора по два килограма меса и дрва за припремање гулаша.

Саобор ће пратити и богат културно-уметнички програм.