Danas je u Media centru u Podgorici predstavljena ponuda Turističke organizacije regije Zapadna Srbija u okviru koje su prezentovani turistički potencijale destinacije Tara Drina Bajina Bašta i najavljena predstojeća 28. Drinska regata.

 

Turističke potencijale opštine Bajina Bašta predstavio je direktor TO „Tara-Drina“ Milan Đurić, koji je naglasio izuzetne prirodne lepote ali i naveo brojne aktivnosti u prirodi koje je moguće upražnjavati u ovom delu Srbije. On je predstavio program 28. Drinske regate i pozvao goste iz Crne Gore da posete Bajinu Baštu i zapadnu Srbiju.

 

Novinarima se ispred Turističke organizacije regije Zapadna Srbija obratio Siniša Spasojević koji je predstavio najznačajnije turističke karakteristike ove regije, nabrojao skorašnje značajne investicije u infrastrukturu za aktivan odmor i naveo da je uz brojne sadržaje i izuzetno kulturno-istorijsko blago gostoprimstvo ono što najviše krasi ovaj deo Srbije.

 

Novinarima su se ovom prilikom obratili i predstavnici turističkih organizacija Zlatibor, Užice, Prijepolje, Guča i Požega.

 

Promocija u Crnoj Gori je zatim nastavljena predstavljanjem regije u starom gradu u Budvi uz podelu promo materijala i nastup trubača iz Guče, a zatim je karavan TO Zapadna Srbija promociju završavio prezentacijom u Igalu i gostovanjem u emisijama medija u primorju.

Promocije koje su održane u Budvi i Igalu bile su veoma zapažene i dobro posećene. Za turističku ponudu destinacije Tara Drina Bajina Bašta i za manifestaciju Drinska regata bili su zainteresovani kako meštani ovih primorskih gradova, tako i brojni turisti koji na primorju provode svoj odmor. Promocije na trgovima u Budvi i Herceg Novom upotpunjene su nastupom trubačkog orkestra koji je preneo autentične zvuke Zapadne Srbije na crnogorsko primorje.