U nedelju 26. februara je završen 44. Međunarodni sajam turizma u Beogradu na kome je Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta predstavila celokupnu ponudu destinacije.

Na štandu Bajine Bašte zajedno su nastupili svi najznačajniji turistički subjekti sa teritorije ove opštine. Na jednom mestu posetioci su tokom najznačajnije turističke manifestacije u jugoistočnoj Evropi imali priliku da vide najnoviju ponudu Nacionalnog parka „Tara“, Vojne ustanove „Tara“, Dečijeg odmarališta Mitrovac na Tari,  Turističke agencije „Taraturs“, hotela „Cepter“ i „Tara“, kategorisanog privatnog smeštaja, da probaju najpoznatije brendove rakija iz ovog kraja, kao i da se upoznaju sa mogućnostima za brojne aktivnosti u prirodi koje pruža ova destinacija.

Sve dane 44 . Međunarodnog sajma turizma imali smo odličan odziv i interesovanja posetilaca sajma za aktuelnu, vrlo sadržajnu turističku ponudu ovog podneblja predstavljenu kroz različite nove programe, bogatu gastronomsku ponudu, a sa posebnim akcentom na Bajinu Baštu kao prestonicu ćirilice. Pored novih štampanih materijala koji donose deset najvažnijih razloga zbog kojih je Bajina Bašta grad ćirilice, na fotografiji na štandu je bio prikazan drevni manastir Rača,  centar čuvene prepisivačke i književne škole, uz poruku „BAJINA BAŠTA PRESTONICA ĆIRILICE“.

Na velikoj slici na štandu predstavljene su i prirodne vrednosti destinacije Tara Drina Bajina Bašta uz panoramu jezera Zaovine i jezera Spajići iz vazduha. Kroz nove promotivne materijale svi posetioci su upoznati sa najvećim i najznačajnijim manifestacijama koje se održavaju ove godine u Bajinoj Bašti.

Turistički tehničari iz Bajine Bašte u poseti štandu Bajine Bašte na Sajmu turizma

Susret direktora TO „Tara-Drina“ Milana Đurića i ministra turizma i omladine Huseina Memića bio je odlična prilika da se predstave dobri turistički rezultati ostvareni u prethodnom periodu ali i projekti čija realizacija je u planu.

Tokom sajma vladalo je izuzetno interesovanje za nagradnu igru, a vredne nagrade koje su dodelili, TO „Tara-Drina“, TA „Taraturs“, Nacionalni park „Tara“, Andrićgrad i manifestacije „Drinska regata“ i „Ćirilična baština“ su izvučene poslednjeg dana Sajma.

Tokom Sajma u više navrata predstavnici TO „Tara – Drina“ i Turističke agencije „Taraturs“ imali su susret i razgovore o budućim aktivnostima sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović. Tokom Sajma obavljeni su i razgovori sa menadžmentom kompanije Cepter vezano za dalje aktivnosti na razvoju sportskog turizma u Bajinoj Bašti i investicije u turističku infrastrukturu na destinaciji Tara Drina Bajina Bašta.

Štand Bajine Bašte na Međunarodnom sajmu turizma posetio je zamenik predsednika opštine Bajina Bašta, Milenko Ordagić, koji je ovom prilikom ima razgovore sa većim brojem predstavnika turističke privrede i turističkih organizacija i lokalnih samouprava iz regiona.

Pored promocije destinacije na ovom Sajmu turizma sa ponosom smo predstavili i nagrade koje je u prethodnim godinama zaslužila naša turistička privreda i pojedinci. U nizu turističkih cvetova koji su došli u Bajinu Baštu najsvežiji su u rukama Turističke agencije Taraturs i Ranka Milanovića iz Nacionalnog parka Tara.

Vlasnik bajinobaštanske turističke agencije „Taraturs“ Goran Glišić učestvovao  u razgovorima sa ministrom turizma i omladine Hueseinom Memićem vezano za buduće aktivnosti na planu razvoja turizma u regiji, a imao je i  sastanak sa konzulom Republike Kipar vezano za dogovor oko dolaska kiparskih turoperatora u zapadnu Srbiju.

Izuzetan broj posetilaca na štandu Bajine Bašte, dosta sastanaka i važnih dogovora sa predstavnicima državnih institucija i turističke privrede kao i veliko interesovanje za ponudu naših turističkih agencija i hotelijera daje nam za pravo da očekujemo veoma uspešnu turističku 2023. godinu.
Očekujemo vas u prestonici ćirilice.
Očekujemo vas u gradu Drinske regate.
Očekujemo vas u sedištu Nacionalnog parka Tara.
Vidimo se u srcu Podrinja!