У недељу 26. фебруара је завршен 44. Међународни сајам туризма у Београду на коме је Туристичка организација „Тара-Дрина“ Бајина Башта представила целокупну понуду дестинације.

На штанду Бајине Баште заједно су наступили сви најзначајнији туристички субјекти са територије ове општине. На једном месту посетиоци су током најзначајније туристичке манифестације у југоисточној Европи имали прилику да виде најновију понуду Националног парка „Тара“, Војне установе „Тара“, Дечијег одмаралишта Митровац на Тари,  Туристичке агенције „Таратурс“, хотела „Цептер“ и „Тара“, категорисаног приватног смештаја, да пробају најпознатије брендове ракија из овог краја, као и да се упознају са могућностима за бројне активности у природи које пружа ова дестинација.

Све дане 44 . Међународног сајма туризма имали смо одличан одзив и интересовања посетилаца сајма за актуелну, врло садржајну туристичку понуду овог поднебља представљену кроз различите нове програме, богату гастрономску понуду, a са посебним акцентом на Бајину Башту као престоницу ћирилице. Поред нових штампаних материјала који доносе десет најважнијих разлога због којих је Бајина Башта град ћирилице, на фотографији на штанду је био приказан древни манастир Рача,  центар чувене преписивачке и књижевне школе, уз поруку „БАЈИНА БАШТА ПРЕСТОНИЦА ЋИРИЛИЦЕ“.

На великој слици на штанду представљене су и природне вредности дестинације Тара Дрина Бајина Башта уз панораму језера Заовине и језера Спајићи из ваздуха. Кроз нове промотивне материјале сви посетиоци су упознати са највећим и најзначајнијим манифестацијама које се одржавају ове године у Бајиној Башти.

Туристички техничари из Бајине Баште у посети штанду Бајине Баште на Сајму туризма

Сусрет директора ТО „Тара-Дрина“ Милана Ђурића и министра туризма и омладине Хусеина Мемића био је одлична прилика да се представе добри туристички резултати остварени у претходном периоду али и пројекти чија реализација је у плану.

Током сајма владало је изузетно интересовање за наградну игру, а вредне награде које су доделили, ТО „Тара-Дрина“, ТА „Таратурс“, Национални парк „Тара“, Андрићград и манифестације „Дринска регата“ и „Ћирилична баштина“ су извучене последњег дана Сајма.

Током Сајма у више наврата представници ТО „Тара – Дрина“ и Туристичке агенције „Таратурс“ имали су сусрет и разговоре о будућим активностима са директорком Туристичке организације Србије Маријом Лабовић. Током Сајма обављени су и разговори са менаџментом компаније Цептер везано за даље активности на развоју спортског туризма у Бајиној Башти и инвестиције у туристичку инфраструктуру на дестинацији Тара Дрина Бајина Башта.

Штанд Бајине Баште на Међународном сајму туризма посетио је заменик председника општине Бајина Башта, Миленко Ордагић, који је овом приликом има разговоре са већим бројем представника туристичке привреде и туристичких организација и локалних самоуправа из региона.

Поред промоције дестинације на овом Сајму туризма са поносом смо представили и награде које је у претходним годинама заслужила наша туристичка привреда и појединци. У низу туристичких цветова који су дошли у Бајину Башту најсвежији су у рукама Туристичке агенције Таратурс и Ранка Милановића из Националног парка Тара.

Власник бајинобаштанске туристичке агенције „Таратурс“ Горан Глишић учествовао  у разговорима са министром туризма и омладине Хуесеином Мемићем везано за будуће активности на плану развоја туризма у регији, а имао је и  састанак са конзулом Републике Кипар везано за договор око доласка кипарских туроператора у западну Србију.

Изузетан број посетилаца на штанду Бајине Баште, доста састанака и важних договора са представницима државних институција и туристичке привреде као и велико интересовање за понуду наших туристичких агенција и хотелијера даје нам за право да очекујемо веома успешну туристичку 2023. годину.
Очекујемо вас у престоници ћирилице.
Очекујемо вас у граду Дринске регате.
Очекујемо вас у седишту Националног парка Тара.
Видимо се у срцу Подриња!